Plan
Plan

Plan drawing of the finished design

press to zoom
Section AA
Section AA

Section drawing of the finished design

press to zoom
Section BB
Section BB

Section drawing of the finished design

press to zoom
3D Model
3D Model

3D computer model of the design for client approval

press to zoom
Finished Garden 1
Finished Garden 1
press to zoom
Finished Garden 2
Finished Garden 2
press to zoom
Finished Garden 3
Finished Garden 3
press to zoom
Finished Garden 4
Finished Garden 4
press to zoom
Finished Garden 5
Finished Garden 5
press to zoom

Private Garden Project

Arnos Grove, North London

2015

Project Brief

To redesign an over grown, unloved and unused garden into a Low maintenance outdoor space.

 

Project description

After years of neglect and battles with overgrown vegetation the client decided they would like a low maintenance garden space where they could entertain in the summer and not worry about having to worry to much about maintenance. 

The garden had problems with movement of earth from the vibrations of the train line behind the site and the existing retaining wall had to be replaced.  By excavating back some of the soil and building a new retaining wall out of railway sleepers the garden was split onto two levels offering a green space above made of artificial grass, and patio on the lower level. A platform at the upper level allows for the future installation of a staircase so that the garden can be accessed from the living spaces on the 1st floor.